Rondleiden

Datum
20 maart 2017 13:00 - 16:30
Locatie
Domkerk, Utrecht.
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 12.
Prijs
€ 50,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
De rondleiding staat nog altijd op nummer 1 als het gaat om vormen van publieksbegeleiding in musea. Ook op andere erfgoedlocaties zorgen rondleiders ervoor dat de verhalen beleefbaar  worden voor het publiek. Maar… een goede rondleiding geef je niet zomaar!

De eerste dag, 20 maart, wordt vooral gekeken naar het publiek en de technieken waarmee je je als rondleider presenteert. Wat verwacht men van de rondleider zelf? Hoe bouw je een rondleiding op en welke informatie is geschikt om in een rondleiding te verwerken?

De tweede dag, 3 april, ligt de nadruk op de eigen presentatie. Wat vertel je aan de groep en op welke manier? Elke cursist geeft zelf een kort stukje rondleiding. Iedereen krijgt feedback op: wijze van presenteren, houding, stemgebruik en contact met de bezoekers.

Tijdens de eerste cususmiddag ontvang je een reader om te lezen voor de tweede bijeenkomst. Ook krijg je dan materiaal waarmee je een mini-presentatie voorbereidt voor de tweede middag.

Het doel
Je verbetert je rondleidvaardigheden. Je krijgt inzicht in de verschillende processen die er (kunnen) spelen tijdens een rondleiding en je ontwikkelt een beter beeld van je eigen wijze van rondleiden.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor museummedewerkers die ronleidingen geven of willen gaan geven. De cursus is ook geschikt voor medewerkers van andere culturele instellingen of stadsrondleiders. Bij inschrijving krijgen deelnemers uit de provincie Utrecht voorrang.

Docent en contact
De cursus wordt door Arja van Veldhuizen gegeven op maandagmiddag 20 maart en 3 april 2017 van 13.00 tot 16.30 uur in de Domkerk te Utrecht, zie Domkerk.nl.

Kosten
Deze cursus kunnen we eenmalig voor een speciaal tarief aanbieden! In plaats van € 80,- betaalt u in 2017 € 50,- per cursist. Dit is inclusief koffe en thee. Wacht daarom niet te lang met inschrijven, want vol = vol.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Coordinatie Klompenpaden]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Arja van Veldhuizen. Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Overige informatie
Het kan koud zijn in de Domkerk, houd hier rekening mee bij uw kledingkeuze!
De cursus kan ook 'incompany' gegeven worden. 

Inschrijven
Tot uiterlijk 12 maart kunt u zich inschrijven voor deze cursus. 

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus