Schrijven voor het web

Datum
22 april 2016 09:30 - 13:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, De Bilt (hoofdhuis)
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 16.
Prijs
€ 15,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

LET OP: gewijzigde datum

Cursusinformatie
Teksten voor het internet zijn korter en concreter dan we gewend zijn. Het leesgedrag van een internetbezoeker is namelijk heel anders dan van iemand die een boek leest. Het internet vereist dus een kortere en heldere manier van schrijven. Maar een webredacteur moet niet alleen verstand van schrijven hebben. Het is handig om ook iets te weten van de doelgroep die je wilt aantrekken en hoe je deze bereikt, bijvoorbeeld via zoekmachines 

Doel
Na afloop van de cursus Schrijven voor het web beschik je over basiskennis op het gebied van schrijven voor het web. Je kunt de kennis direct toepassen en weet hoe je pakkende teksten voor het internet kunt schrijven. Ook weet je hoe je een website aantrekkelijk en interessant maakt voor de bezoekers.

De workshop gaat ook kort in op communicatie en zoekmachineoptimalisatie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het medium internet, de doelgroep, schrijfstijl en vindbaarheid van je website.

Voor wie?
Deze workshop is interessant voor vrijwilligers of medewerkers (van erfgoed en landschapsinstellingen)  die zich bezighouden of bezig gaan houden met het schrijven van internet teksten voor de eigen vereniging of instelling en de basisbeginselen wil leren.

Bij inschrijving krijgen vrijwilligers aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht voorrang

Kosten
De cursus kost € 15,00 per persoon.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm of wegdrukken als de cursus gratis is voor u. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Schrijven voor het web]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Angela Driessen. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. Bij inschrijving gaan vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU voor.

Docenten
Angela Driessen

Contactpersoon
Angela Driessen

Zelf meenemen
Laptop

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus