Steun ons!

Veldhulpverlening

vr 24 januari 2020 09:30 - 16:00, Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt

Bij het vrijwillig landschapsbeheer probeer je natuurlijk te voorkomen dat je de EHBO-trommel moet openen. Toch kan er altijd een ongeluk met een zaag of ladder plaatsvinden. Voorkomen is het belangrijkste, maar bijna net zo belangrijk is om te weten hoe te handelen als zich een ongeval voordoet bij de vrijwilligersgroep waarin je actief bent. 

 

 

Doel

In deze praktische cursus leer je hoe je veldhulpverlening kunt organiseren en welke voorbereidingen je kunt treffen. Levensreddende handelingen en reanimatie maken onderdeel uit van de cursus.
Deze dag bestaat voor een deel uit theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden en discussie en uitwisseling hierover. Daarnaast oefenen we het geleerde in de praktijk (aanleggen van wonddrukverbanden e.d.).

Voor wie?

Vrijwilligers die buiten actief werken aan landschapsbeheer en zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht.  Maximaal 2 personen per groep kunnen meedoen aan de cursus, tenzij er plek over is.

Docent

Thierry de Vlieg, EHBO instructeur.

Kosten

De cursus is gratis voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht.

 

Aanvullende informatie

Neem je eigen lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wij raden u aan om bij deze cursus makkelijk zittende kleding te dragen.

Contactpersoon
Hilde van ‘t Klooster

Deel met je vrienden