Veldhulpverlening

Datum
22 maart 2018 09:30 - 16:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 16.
Schrijf je in voor de reservelijst van deze cursus

Cursusinformatie
Tijdens de winter werken veel vrijwilligers buiten aan het beheer van het landschap. Een ongelukje met een zaag of ladder kan altijd plaatsvinden. Voorkomen is het belangrijkste, maar bijna net zo belangrijk is om te weten hoe te handelen als zich een ongeval voordoet bij de vrijwilligersgroep waarin je actief bent. 

Doel
In de cursus leer je hoe je veldhulpverlening kan organiseren en welke voorbereidingen je kunt treffen. Ook reanimatie maakt onderdeel uit van de cursus.

Deze dag bestaat voor een deel uit theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden en discussie en uitwisseling hierover. Daarnaast oefenen we het geleerde in de praktijk (aanleggen van wonddrukverbanden e.d.).

Voor wie?
Vrijwilligers die buiten actief werken aan Landschapsbeheer en verantwoordelijk zijn voor veldhulpverlening in hun groep.  De cursus is bedoelt voor vrijwilligers die op herhaling moeten of dit op gaan pakken bij hun groep en nog niet hebben gevolgd. Maximaal 2 personen per groep kunnen meedoen aan de cursus, tenzij er plek over is.

Kosten
De cursus is gratis voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht. Voor alle overige deelnemers wordt een bijdrage van € 35,- gevraagd

Het bedrag kan via iDEAL overgemaakt worden op rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van NAAM CURSIST /cursus veldhulpverlening 2018. Een andere mogelijkheid om te betalen is per factuur. Neem dan contact op met Marja Zandberg.

Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Aanvullende informatie
Neem je eigen lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wij raden u aan om bij deze cursus makkelijk zittende kleding te dragen. Eventuele documentatie wordt twee weken voor aanvang van de cursus per mail toegestuurd.

Docent
Thierry de Vlieg, EHBO instructeur.

Contactpersoon
Marja Zandberg

 

Schrijf je in voor de reservelijst van deze cursus