Veldhulpverlening

Datum
12 februari 2016 09:30 - 16:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt
Aanmeldingen
Minimaal 6 en maximaal 16.
Prijs
€ 50,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Tijdens de winter werken veel vrijwilligers buiten aan het beheer van het landschap. Een ongelukje met een zaag of ladder kan altijd plaatsvinden. Voorkomen is het belangrijkste, maar bijna net zo belangrijk is om te weten hoe te handelen als zich een ongeval voordoet bij de vrijwilligersgroep waarin je actief bent. 

Doel
Als je de cursus gevolgd hebt leer je de nieuwste inzichten over hoe je veldhulpverlening kan organiseren en welke voorbereidingen je kunt treffen. Ook reanimatie maakt onderdeel uit van de cursus. Deze dag bestaat voor een deel uit theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden en discussie en uitwisseling hierover. Daarnaast oefenen we het geleerde in de praktijk (aanleggen van wonddrukverbanden e.d.).

Voor wie?
Vrijwilligers die buiten actief werken aan Landschapsbeheer en verantwoordelijk zijn voor en ervaring hebben met veldhulpverlening in hun groep. Deelnemers hebben al ervaring met EHBO, BHV of veldhulpverlening. Bij overinschrijving krijgen vrijwilligers die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht voorrang.

Kosten
De cursus is gratis voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU en die dit nodig hebben bij hun werkzaamheden. Overige deelnemers betalen € 50,00 per persoon.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm of wegdrukken als de cursus gratis is voor u. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Veldhulpverlening]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Marja Zandberg. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. Bij inschrijving gaan vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU voor.

Aanvullende informatie
Neem je eigen lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Docent
Thierry de Vlieg, EHBO instructeur

Contactpersoon
Marja Zandberg

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus