Veldhulpverlening

Datum
14 februari 2019 09:30 - 16:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 16.
Schrijf je in voor de reservelijst van deze cursus

Let op: ondanks dat het maximale aantal inschrijvingen is bereikt, kunt u zich nog steeds inschrijven. Zoals hieronder aangegeven maken we later een definitieve selectie van deelnemers. Inschrijven kan via de button 'schrijf je in voor de reservelijst voor deze cursus'. Dit kan tot 15 januari 2019.

 

Cursusinformatie
Bij het vrijwillig landschapsbeheer probeer je natuurlijk te voorkomen dat je de EHBO-trommel moet openen. Toch kan er altijd een ongelukje met een zaag of ladder plaatsvinden. Voorkomen is het belangrijkste, maar bijna net zo belangrijk is om te weten hoe te handelen als zich een ongeval voordoet bij de vrijwilligersgroep waarin je actief bent. 

Doel
In deze praktische cursus leer je hoe je veldhulpverlening kunt organiseren en welke voorbereidingen je kunt treffen. Levensreddende handelingen en reanimatie maken onderdeel uit van de cursus.
Deze dag bestaat voor een deel uit theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden en discussie en uitwisseling hierover. Daarnaast oefenen we het geleerde in de praktijk (aanleggen van wonddrukverbanden e.d.).

Voor wie?
Vrijwilligers die buiten actief werken aan landschapsbeheer en zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht.  Maximaal 2 personen per groep kunnen meedoen aan de cursus, tenzij er plek over is.

Kosten
De cursus is gratis voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht.

Aanvullende informatie
Neem je eigen lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wij raden u aan om bij deze cursus makkelijk zittende kleding te dragen.

Bij te veel inschrijvingen wordt een selectie gemaakt. We geven dan voorrang aan de mensen die vorig jaar op de reservelijst belandden. Ook zou het kunnen dat we maximaal 2 plekken per vrijwilligersgroep aanhouden.

Docent
Thierry de Vlieg, EHBO instructeur.

Contactpersoon
Arianne Doeleman

Schrijf je in voor de reservelijst van deze cursus