Weidevogelbescherming in beeld

Datum
1 april 2017 09:00 - 17:00
Locatie
NNB (Lopik)
Aanmeldingen

Deze cursus gaat niet door! Wellicht geven we deze cursus op een ander moment in het jaar. Mocht u interesse hebben? Neem dan contact op met Maarten van Beek.

Cursusinformatie
De afgelopen decennia is het aantal weidevogels zoals kieviten en grutto’s flink afgenomen. Vrijwilligers en agrariërs  zetten zich in om de achteruitgang van de weidevogelstand te keren. Draagkracht vanuit de burgers, boeren en politiek is belangrijk om de vogels beter te kunnen beschermen. Deze cursus geeft u tips & tricks voor het maken van korte filmpjes.

Doel
Doel van de cursus is om korte filmpjes te kunnen maken voor activiteiten t.b.v. weidevogelbescherming. Korte filmpjes duren 1,5 tot 2 minuten. Als beschermer maak je zoveel mee in het veld, leuke en minder leuke ervaringen. Hoe vertel jij jou verhaal? Hoe kan jij laten zien waarom je het doet en waarvoor? Je leert hoe je moet filmen en hoe je het verhaal interessant kan maken.

Beschermen van de weidevogels blijft je hoofddoel als vrijwilliger. Verwacht ook niet dat je na de cursus een gouden kalf in de wacht gaat slepen. Wel leer je om een deel van de beschermingsactiviteiten vast te leggen. Daarnaast leer je ook hoe je makkelijk filmmateriaal kan monteren tot een kort filmpje. Met dit filmpje kan je jouw verhalen uit het veld naar de buitenwereld brengen ter promotie van de weidevogels.

Resultaat
Een korte film ter promotie van weidevogelbescherming aan de hand van een vooropgestelde script en je eigen film materiaal (camera of smartphone)

Voor wie?
Vrijwilligers die interesse hebben in filmen en hun verhaal willen vertellen. De vrijwilliger moet aangesloten zijn bij een weidevogelgroep.

Programma
9:00 Inloop met koffie en thee
9:15 Start presentatie Stefan Sand
10:00 Praktijkopdracht aan de hand van een script
17:00 Einde van de dag

Aanvullende informatie / bijzonderheden
De cursus wordt mede aangeboden door “De Groene Motor”. Vanuit Landschap Erfgoed Utrecht kunnen 6 vrijwilligers zich aanmelden en vanuit De Groene Motor ook 6 vrijwilligers.

Docent
Stefan Sand, Ecoloog en freelance filmmaker. www.natureofsand.nl

Contactpersoon
Maarten van Beek, tel. 030 - 2219 723