Word donateur Vrijwilligers
Foto: Henry Krul
Foto: Henry Krul

Cultuureducatie met Kwaliteit

Wist je dat erfgoed gewoon op straat ligt? Overal zijn sporen uit het verleden. De oude kerk op het plein, de knotwilgen langs het water, de boerderij aan de rand van de stad. Binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit ondersteunen wij scholen en leerkrachten bij erfgoedonderwijs. Want erfgoed laat je anders kijken naar je omgeving. Je hoeft vooraf geen kennis te hebben van erfgoed of de eigen omgeving. Je leert juist hoe je als leerkracht met weinig middelen, veel kunt bereiken. Hoe kijk je beter naar je omgeving? Wat vind je daar? En welke creatieve werkvormen kun je toepassen om leerlingen te inspireren? 

 

Wat is Cultuureducatie met Kwaliteit?

Cultuureducatie met Kwaliteit is een programma dat scholen helpt hun cultuureducatie te versterken en te verbinden aan de ontwikkeling van de school. Het programma wordt in de provincie Utrecht uitgevoerd door Kunst Centraal, Landschap Erfgoed Utrecht en Het Filiaal theatermakers. Met dit programma willen we dat leerlingen hun talenten ontdekken, hun creatieve (denk)kracht vergroten en de wereld om hen heen ontdekken. Kunst en erfgoed zijn immers onmisbaar in de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Hoe doe je mee?

Als school bepaal je zelf de koers. We voeren individuele programma's uit op zo’n 60 scholen in de provincie. Je stelt als school zelf een programma op maat samen. Je krijgt een schoolbegeleider die met jou de wensen voor de school formuleert en dit vertaalt naar een activiteitenplan. Daarnaast zijn we actief bij scholen in 9 gemeenten die meedoen aan het collectief programma. Hier zorgt de lokale cultuuraanbieder voor een krachtig programma op alle scholen in de gemeente.

>Wil je meer weten of meedoen? Bekijk de animatie hiernaast.

Bezoek de website van Kunst Centraal

Liever persoonlijk contact?

Dorien helpt je graag verder

Dorien Wijstma

Programmamanager erfgoed en onderwijs 030 - 2219773 D.Wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl