Word donateur Vrijwilligers

Cultuurprogramma

Wij zijn de leverancier van erfgoededucatie in de provincie Utrecht. Met het cultuurprogramma worden 70 procent van de basisscholen bereikt. Dit doen wij in samenwerking met Kunst Centraal. We laten kinderen kennismaken met verschillende elementen uit hun culturele omgeving. De scholen die meedoen aan het Cultuurprogramma krijgen elk schooljaar een op maat gemaakt project. De projecten worden in overleg en met de bijdrage van lokale samenwerkingspartners ontwikkeld en uitgevoerd.

Wat wij maken

Langs de Limes, de Hollandse Waterlinie, Rondje om de Kerk, Wie woont of werkt waar: het is een kleine greep uit de vele projecten die wij ontwikkelen voor het cultuurprogramma.

Wij doen dit niet alleen. Onze erfgoedprogramma's maken wij in samenwerking met Kunst Centraal. Maar we doen het ook met onze lokale culturele partners zoals het plaatselijk museum, de historische vereniging, de molenaar, de eigenaar van een buitenplaats of fort. Nieuwsgierig?

Bekijk het lesmateriaal

Erfgoed doen!

Naast de lessen van het Cultuurprogramma, hebben we een laagdrempelige website met voorbeeldlessen ontwikkeld: Erfgoed doen! Hier vind je verschillende erfgoedlessen voor het basisonderwijs die je in de klas of buiten in je eigen omgeving kunt geven. Zo ontdekken leerlingen verhalen over de plek waar ze wonen en waarom hun omgeving eruitziet zoals het nu is.

Aan de slag!

Creatief digitaal

Digitaal onderwijs is actueler dan ooit. Daarnaast is het juist in deze tijd belangrijk kinderen creatief uit te dagen. Daarom werken wij samen met Kunst Centraal mee aan het platform Creatief Digitaal. Een online leeromgeving met korte filmpjes en opdrachten die zowel in de klas als zelfstandig uit te voeren zijn. Van onder- tot bovenbouw en van erfgoed tot literatuur en muziek. Prikkel je brein en ga creatief aan de slag!

Lees meer

Liever persoonlijk contact?

Caroline helpt je graag verder

Caroline Matla

Adviseur erfgoed en onderwijs 030 - 2219786 c.matla@landschaperfgoedutrecht.nl