Word donateur Vrijwilligerswerk

Musea

De provincie Utrecht telt 44 musea. Van een anatomisch museum tot een educatief centrum, van een historische collectie tot hedendaagse kunst. De verscheidenheid aan musea is zo groot als de provincie zelf. Maar wie een museum beheert, weet ook hoe uitdagend het soms kan zijn. Want hoe bereik je nieuw publiek? Waar vind je vrijwilligers? En hoe formuleer je educatief beleid?

Bij ons kun je terecht met al je vragen over bedrijfsvoering en communicatie. Samen met jou kijken we waar de knelpunten liggen en welke kansen en mogelijkheden er zijn. Onze museumconsulent Marianne de Rijke verzorgt advies en coaching op maat. Je vindt haar gegevens onderaan de pagina. 

Museumconsulenten

Zoek je meer informatie over de uitvoering van de diverse museumtaken? Kijk dan ook op de website van het Landelijk Contact Museumconsulenten. Hier is een schat aan informatie, nuttige tips, links en filmpjes te vinden over het museumvak.

Je vindt informatie over bedrijfsvoering, het gebouw, collectiebeheer, communicatie en publieksbegeleiding. Ook staat er uitleg over vrijwilligersbeleid en vind je tips over behoud en beheer. Wil je het museum laten opnemen in het Museumregister? Dan vind je op de website van de museumconsulenten een handige checklist. 

Educatie Toolkit

Inspiratie nodig voor een erfgoededucatie les? Met deze handige Toolkit vind je 18 uitdagende werkvormen. Elke werkvorm is geïllustreerd met een sprekende cartoon van Studio Flip en voorzien van ‘do’s & dont’s’ en praktische voorbeelden.

De Toolkit is bedoeld voor mensen met enige ervaring in de educatie. Het gaat dieper in op een specifiek aspect van het werk, namelijk de keuze en toepassing van didactische methodes en werkvormen. 

Download Toolkit

Heb je nog vragen?

Marianne helpt je graag verder

Marianne de Rijke

Senior adviseur musea en erfgoed / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219782 M.deRijke@landschaperfgoedutrecht.nl