ArcheoHotspot, bezoek de archeoloog

Wat is een ArcheoHotspot?
ArcheoHotspot maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk op verschillende plekken in het land. Je kunt er zomaar binnenlopen bij een archeoloog en uitleg krijgen over bijvoorbeeld een pijpenkop die je in je tuin hebt gevonden. Of je kunt er zien hoe aardewerk wordt gerestaureerd en meehelpen het sorteren van zeefmonsters. De toegang is gratis. 

De ArcheoHotspot van Utrecht: Castellum Hoge Woerd
In Castellum Hoge Woerd kun je elke week op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12:00-16:00 uur op bezoek bij de archeologen. Ook worden er leuke activiteiten en evenementen georganiseerd.

Zelf aan de slag?
Altijd al archeoloog willen worden maar nog geen ervaring? Er is weer plek in het vrijwilligersteam van de ArcheoHotspot Utrecht in Museum Hoge Woerd. Lees verder  

Andere ArcheoHotspots?
De andere ArcheoHotspots zijn op dit moment te vinden in het centrum van Amsterdam (Allard Pierson Museum), s-Hertogenbosch (het Groot Tuighuis), Eindhoven (Archeologisch Centrum Eindhoven Helmond), Nijmegen (Museum Kam) en Arnhem (Erfgoedcentrum Rozet). Meer informatie over de ArcheoHotspot vind je op www.archeohotspot.nl

Initiatief ArcheoHotspot

ArcheoHotspots is een initiatief van het Allard Pierson Museum dat in samenwerking met de AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en Erfgoed Brabant dit project gestalte geeft. De projectpartners hebben de ambitie om archeologie op een laagdrempelige manier en vanuit verschillende niveaus toegankelijk en tastbaar te maken.

In de provincie Utrecht is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen Museum Hoge Woerd en Landschap Erfgoed Utrecht en wordt medemogelijk gemaakt door Provincie Utrecht.