Doneer Vrijwilligers

Keynote lezingen

Het ochtendprogramma staat in het teken van keynote lezingen. Deze lezingen worden opgenomen zodat die later terug gekeken kunnen worden.

Sanne Frequin
Kunsthistoricus en onderzoeker aan Universiteit Utrecht Sanne Frequin vertelt in haar lezing over de 3D-reconstructie en virtuele restauratie van de grafplaat van Gwijde van Avesnes, bisschop van Utrecht in de 14de eeuw.
Lees het artikel over het grafmonument in de Duic.

Elsbeth Kwant
Elsbeth Kwant studeerde tussen 1995 en 2000 geschiedenis aan de Universiteit Leiden, met de specialisaties Boekwetenschap en Ruslandkunde. Sinds 2015 werkt zij als strategisch adviseur van de directie van de Koninklijke Bibliotheek. In 2020 heeft zij de Master Managing Information and Sustainable Change (MISC) afgerond. Zij is voorzitter van de Museumregistratiecommissie en lid van de Advisory Board van Europeana. In haar lezing gaat zij in wat digitalisering en participatie vanuit de FARO gedachte voor elkaar kunnen betekenen.

Eppo van Nispen tot Sevenaer
Eppo van Nispen tot Sevenaer is sinds 2018 directeur van Beeld & Geluid in Hilversum, lid van het bestuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) en voorzitter van de werkgroep Cultuur en Media van de Nederlandse Artificiële Intelligentie Coalitie (NLAIC). In zijn lezing roept hij op om data te delen met andere organisaties. Ook houdt hij een pleidooi voor verbinden en duurzaam samenwerken.

> Terug naar het programma