Erfgoed cursussen

Bij Landschap Erfgoed Utrecht kunt u cursussen en themabijeenkomsten volgen die betrekking hebben op onderwerpen binnen de erfgoedsector. Via de actuele cursussen kunt u zien voor welke cursussen u zich dit jaar kunt inschrijven. 

Ook biedt Landschap Erfgoed Utrecht cursussen In Company aan, die wij, in overleg, kunnen aanpassen aan uw wensen. Deze cursussen geven wij op kostendekkende basis. Wij maken graag een offerte voor u. Heeft u andere wensen? Wij kunnen u bijvoorbeeld doorverwijzen naar cursussen van collega-instellingen in het land. Neem voor meer informatie contact op met Marianne de Rijke.

 

Aanbod cursussen

Rondleiden * : De rondleiding staat nog altijd op nummer 1 als het gaat om vormen van publieksbegeleiding in musea, en ook op andere erfgoedlocaties zorgen rondleiders ervoor dat de verhalen beleefbaar  worden voor het publiek. Maar… een goede rondleiding geef je niet zomaar! De cursus is voor museummedewerkers die rondleidingen geven of willen gaan geven. De cursus is ook geschikt voor medewerkers van andere culturele instellingen of stadsrondleiders. 

 

Gastvrijheid * : Hoe zorg je ervoor dat bezoeker zich echt gastvrij ontvangen voelen? De cursus is voor museummedewerkers in kleine en middelgrote musea en andere erfgoedorganisaties, die persoonlijk in contact komen met bezoekers, zoals baliemedewerkers en gastvrouwen/-heren

 

Schoolklassen over de vloer: Hoe leren kinderen en hoe kunt u daar beter op inspelen? Voor (vrijwillige) medewerkers van culturele organisaties die leerlingen ontvangen en begeleiden bij het zelfstandig uitvoeren van opdrachten. Bij voorkeur heeft u hier al enige ervaring mee.

 
* Ook In Company