Europees project ondernemerschap

Lees hier het laatste nieuws over EMPHOS.

EMPHOS staat voor: 'Empowering Museum Professionals and Heritage Organizations Staff by Cultural entrepreneurship training and research’ en heeft tot doel de ondernemersvaardigheden en de houding van medewerkers en bestuurders binnen organisaties op het gebied van cultureel erfgoed te ontwikkelen.

In veel Europese landen is de culturele- en erfgoedsector voor een groot deel gesubsidieerd door de overheid. Echter, als gevolg van de economische crisis en de bezuinigingen zijn de subsidies de laatste jaren flink afgenomen. Sommige culturele erfgoedorganisaties hebben nauwelijks nog genoeg inkomsten om hun hoofd boven water te houden.

Het project is gestart in het najaar van 2015 en duurt drie jaar. Het samenwerkingsverband bestaat uit een multidisciplinair team van drie instellingen voor hoger onderwijs, deskundig op het gebied van cultureel ondernemen, en twee binnen de sector actieve non-profit organisaties. De organisaties zijn gevestigd in drie Europese landen: Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

We werken samen toe naar het ontwerpen en testen van een innovatieve opleiding, geschikt voor (betaalde en onbetaalde) medewerkers en bestuursleden van kleinere en middelgrote musea en andere erfgoedorganisaties. Deze opleiding zal ook ter beschikking komen voor het Utrechtse erfgoedveld!

In de voorbereiding wordt vanuit de diverse disciplines en landen onderzoek gedaan naar cultureel ondernemerschap en aanverwante onderwerpen. Ook research naar behoeften van de eindgebruikers in termen van competenties maakt deel uit van de opzet. Tijdens het project leren we van elkaar en worden resultaten gedeeld in netwerkbijeenkomsten en een (digitaal) platform.

Nieuwsbrieven

U kunt meer lezen in de Nieuwsbrieven die enkele keren per jaar verschijnen 

Verder zijn de vorderingen van EMPHOS te volgen en via facebook {https://www.facebook.com/emphosproject/] en twitter [@Emphosproject ]

De partners

EMPHOS wordt gefinancierd met steun van de Europese Commissie in het kader van het Erasmus+ programma. Deze nieuwsbrief vertegenwoordigt de mening van de auteur. De Commissie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de opgenomen informatie.