UtrechtAltijd.nl, de mooiste verhalen uit het verleden

Webplatform UtrechtAltijd.nl: verhalen, activiteiten, locaties en voorwerpen vertellen over de geschiedenis van de provincie Utrecht. De website UtrechtAltijd is ontwikkeld door Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met vele (erfgoed)instellingen uit de provincie Utrecht. De website is tot stand gekomen met subsidie van de Provincie Utrecht. UtrechtAltijd.nl maakt deel uit van de projectagenda Utrecht Verhaalt.Verhalen over de provincie toen, hier en nu

Utrecht is rijk aan geschiedenis en erfgoed. In alle steden, dorpen, op het platteland, in het landschap en in de vele erfgoedinstellingen zijn sporen te vinden uit het verleden. Deze sporen vertellen bijzondere, spannende en soms grappige of trieste verhalen over grote en kleine gebeurtenissen die samen de geschiedenis van de provincie Utrecht vormen. Op UtrechtAltijd.nl vind je deze verhalen, lees ze thuis of op die plekken waar het ook echt gebeurde.

                                  

         

Halfjaarlijkse campagne
Elk halfjaar wordt er een nieuwe campagne gestart op UtrechtAltijd.nl die aandacht vraagt voor een bepaald thema. Op dit moment is dit de serie Wat een geluk?! waarin je alles leest over de (on)fortuinlijk verhalen uit de Utrechtse geschiedenis. Deze serie verhalen met het thema geluk komt voort uit een samenwerking met de Maand van de Geschiedenis die in oktober plaatsvindt. De campagne van UtrechtAltijd.nl loopt tot februari 2018.

Er-op-uit met UtrechtAltijd.nl
UtrechtAltijd.nl biedt daarnaast één plek waar activiteiten rond de geschiedenis van de provincie te vinden zijn. Wandel- en fietstochten brengen je langs locaties waar het echt gebeurde. Of kom oog in oog te staan met een voorwerp uit de geschiedenis van Utrecht. Geschiedenis wordt een belevenis.

UtrechtAltijd.nl is er voor jou als provincie Utrecht bewoner; ontdek de geschiedenis bij jou om de hoek. De website is er ook voor de binnenlandse cultuurtoerist die meer wil ontdekken over de provincie. Lever een bijdrage aan UtrechtAltijd.nl door verhalen en activiteiten te waarderen en praat mee via de verschillende social media kanalen.

Mede mogelijk gemaakt door: