Doneer Vrijwilligers
Zelf aan de slag

Lesinspiratie

Ben je benieuwd wat je allemaal nog meer met erfgoed in de klas of op school kunt doen? Hieronder hebben wij een aantal tips verzameld om je te inspireren of om direct mee aan de slag te gaan! Heb je zelf tips? Stuur deze dan naar onderwijs@landschaperfgoedutrecht.nl

Meer doen met je culturele omgeving

Leren kan uit een boek, maar hoe mooi is het om te leren in en met je eigen omgeving? Het is immers de plek waar leerlingen wonen, spelen, leren, onderzoeken, ontdekken en spelen. En het is datgeen wat de kinderen verbindt. Wat leerlingen ontdekken en wie ze ontmoeten, zijn dikwijls herinneringen die ze voor altijd met zich meedragen.

Lees meer

Verover je omgeving

Wil je samen met je team ontdekken wat voor cultureel erfgoed je in je omgeving hebt? Wij hebben een handige kaart ontwikkeld waarin je samen met je collega's de omgeving leert kennen. Je maakt op een speelse manier gebruik van elkaars kennis. Maar ook met je leerlingen is dit een handig middel om je eigen woonplaats te ontdekken. 

Wil je ook een kaart bestellen? Neem dan contact op met Dorien Wijstma.

Lesvoorbeelden Erfgoed doen!

Naast de lessen van het Cultuurprogramma, hebben we een laagdrempelige website met voorbeeldlessen ontwikkeld: Erfgoed doen! Hier vind je verschillende erfgoedlessen voor het basisonderwijs die je in de klas of buiten in je eigen omgeving kunt geven. Zo ontdekken leerlingen verhalen over de plek waar ze wonen en waarom hun omgeving er zo uitziet.

Ga Erfgoed doen!

Wegwijzer archeologie

Een opgraving vlakbij een school is een mooie kans om als schoolklas van dichtbij het werk van archeologen te bekijken. Voor scholen, gemeenten en opgravingsbedrijven hebben we wegwijzers gemaakt. 

Hoe weet je welke partijen je hiervoor moet benaderen? En welke stappen moet je daarbij nemen? Deze wegwijzers helpen je daarbij!

Lees meer

Liever persoonlijk contact?

Dorien helpt je graag verder

Dorien Wijstma

Programmamanager erfgoed en onderwijs 030 - 2219773 d.wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl