Word donateur Vrijwilligers
Foto: Lize Kraan

Archeologische vondsten

Landschap Erfgoed Utrecht is binnen de provincie Utrecht verantwoordelijk voor het registreren van alle archeologische vondsten door particulieren. Dit betekent dat iedereen die iets vindt op archeologisch gebied, dit moet melden bij Landschap Erfgoed Utrecht. Dit gaat via het Meldpunt Archeologie. De vondsten zijn zeer belangrijk voor het behoud van het Utrechtse verleden. 

 

Wat doen we?

Wij hebben drie ervaren archeologen in dienst die zich met groot enthousiasme inzetten. Ze adviseren bij vondsten. Daarnaast fotograferen en registreren ze de vondsten in het landelijke, open data systeem PAN. Tot slot zijn onze archeologen actief in het delen van verhalen én informatie over de vondsten. Hierdoor wordt het publiek betrokken en de bekendheid van het meldpunt vergroot.

Wat hebben we nodig?

Op dit moment wachten ca. 15 belangrijke privé collecties op registratie. Deze collecties dateren uit bijvoorbeeld de Romeinse tijd of Middeleeuwen en variëren in omvang tussen enkele honderden tot enkele duizenden vondsten. Juist nu is er een nijpend tekort aan financiële middelen om zowel privé- als museumcollecties te behouden en digitaliseren. Jouw steun is daarbij onmisbaar!

Doneer nu

Wil je meer informatie?

Frits helpt je graag verder

Frits Kuipers

Business development & Funding 030 - 221 97 13 06 - 46 57 68 77 f.kuipers@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden