Word donateur Vrijwilligerswerk
TS 20191102 Natuurwerkdag 304

Bijzondere buitendagen

De Bijzondere Buitendagen zijn werkdagen op verschillende locaties in de provincie Utrecht. De buitendagen voorzien in de behoefte dat mensen zich niet meteen willen binden aan een vrijwilligersgroep, maar wel af en toe willen helpen. Wij faciliteren met de Bijzondere Buitendagen uiteenlopende klussen in de natuur en rond erfgoed. Centraal bij de klussen staat het behoud en beheer van het landschap en erfgoed zodat mensen hier nu en in de toekomst van kunnen genieten.


Wat doen we?

We organiseren een bijzondere buitendag in de natuur, met vrijwilligers die een kortlopende klus willen doen. Iedereen kan meedoen. Om deel te kunnen nemen, is inschrijven via de website van Landschap Erfgoed Utrecht nodig. Aan de klussen kunnen elke keer zo’n 30 tot 50 mensen meedoen. De werkdagen zijn woensdag, vrijdag of zaterdag. 

De locaties hebben altijd een link met Utrechts erfgoed of de natuur. 
Wij beschikken over een groot netwerk en faciliteren de meeste buitendagen zelf, maar we staan ook zeker open voor nieuwe bijzondere locaties. 

Wat hebben we nodig?

Een Buitendag organiseren kost veel tijd en geld. Denk bijvoorbeeld aan de werving van deelnemers, werkafspraken rond veiligheid en begeleiding op de werkdag zelf. Daarvoor is financiering nodig. Het is mogelijk om als financier van een Bijzondere Buitendag zichtbaar te zijn tijdens de wervingscampagne van vrijwilligers. Hoe leuk is het om als bedrijf bijvoorbeeld de lunch te sponsoren van de vrijwilligers? Of het gereedschap? Er is genoeg mogelijk. Door de Bijzondere Buitendagen te ondersteunen doe je iets terug voor landschap en erfgoed.

 

Deel met je vrienden