Word donateur Vrijwilligers

Erfgoed Gezocht

Het project Erfgoed Gezocht is een citizen science project waarbij het publiek in 2020 hoogtekaarten van de Utrechtse heuvelrug afspeurde op zoek naar archeologisch erfgoed zoals grafheuvels, karrensporen en Celtic fields. 4.572 vrijwilligers speurden mee waardoor in korte tijd de informatie van een recordaantal kaarten in beeld is gebracht. Landschap Erfgoed Utrecht werkt in dit project samen met de Universiteit Leiden.

Wat doen we?

De enorme hoeveelheid werk die door de vrijwilligers is verzet, heeft een unieke set gegevens over de prehistorie opgeleverd. Zonder de hulp van deze burgerwetenschappers, de citizen scientists, was dit nooit gelukt. De prehistorie blijkt veel drukker te zijn geweest dan voorheen gedacht. Zo werden vele vierkante kilometers raatakkers of Celtic fields ontdekt. 

Wat hebben we nodig?

Om met zekerheid te kunnen stellen dat de locaties die de vrijwilligers ontdekten inderdaad prehistorische grafheuvels zijn, is aanvullend veldwerk nodig. Hiervoor zoeken we fondsen, sponsors en donaties. Jouw steun kan hierbij helpen!

Doneer nu

Wil je meer informatie?

Frits helpt je graag verder

Frits Kuipers

Business development & Funding 030 - 221 97 13 06 - 46 57 68 77 f.kuipers@landschaperfgoedutrecht.nl