Word donateur Vrijwilligers
Laura Vollering

Help de Wilde Bij

Het gaat landelijk niet goed met de wilde bij. Van de circa 360 soorten staan 181 soorten op de Rode Lijst. Er zijn al 40 soorten verdwenen in Nederland. Ook in de Provincie Utrecht is de situatie zorgelijk. Door intensief landgebruik, bestrijdingsmiddelen, verstedelijking, verdroging, weinig geschikte biotopen en monocultuur, gaat het met de wilde bij hard achteruit. Ook de informatie over het welzijn van bijen is te versnipperd en vaak niet laagdrempelig genoeg voor een breed publiek. Landschap Erfgoed Utrecht gaat hierin de wilde bijen helpen. 

 

Wat doen we?

We hebben het project ‘Het Utrechtse Bijenlandschap’ opgestart om de praktische informatie gebundeld en laagdrempelig bij onze 13.000 vrijwilligers te krijgen. In de gehele provincie zijn deze vrijwilligers actief in natuur en erfgoed: hét veld waar er veranderingen voor de wilde bij kan plaatsvinden. Als de vrijwilligers voorzien zijn van praktische tips en hand-outs kunnen zij zelfstandig aan de slag met bij-vriendelijk beheer en het versterken van de biotoop van de bij.

Wat hebben we nodig?

Naast de informatieontsluiting voor onze vrijwilligers we willen nog meer doen: cursussen, inzaaidagen en advies staan op de planning. Wij hopen daarin grote stappen te kunnen maken. Voor deze toekomstplannen wordt echter nog financiering gezocht om de uitvoering mogelijk te maken. Help ons met het Utrechtse Bijenlandschap!

Doneer!

Liever persoonlijk contact?

Frits helpt je graag verder

Frits Kuipers

Business development & Funding 030 - 221 97 13 06 - 46 57 68 77 f.kuipers@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden