Word donateur Vrijwilligers

Klompenpaden

Wandelen gaat over rust in je hoofd. Over niet praten en alles zien. Over huppelende kinderen, een hand in jouw hand, de wind door je haren en de geur van buiten in je kleren. Wat is er nou fijner dan wandelen dwars door boerenland? Of op een landgoed waar de cultuurhistorie nog levend is? Kom ook lekker struinen door het weiland, onverharde paden ontdekken en een kop koffie drinken bij een boerenerf. Een Klompenpad is een wandelroute in de provincie Utrecht met afstanden tussen de vijf en twintig kilometer. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur, natuur en landschap bepalen de sfeer.

Wat doen we?

Wij onderhouden de 34 Utrechtse Klompenpaden en breiden deze elk jaar uit. De paden lopen door afwisselende agrarische cultuurlandschappen en passeren zo’n 180 prachtige erfgoedlocaties. De verhalen over landschap en erfgoed langs de paden zijn na te lezen via de website, app, folder en Utrecht Altijd. Ruim tachtig particuliere landgoederen en agrariërs stellen hun land open om de paden mogelijk te maken en ontvangen hiervoor een bescheiden vergoeding. Dit wordt allemaal in stand gehouden door zo’n 335 Klompenpad vrijwilligers!

Wat hebben we nodig?

Landschap Erfgoed Utrecht zoekt financiële ondersteuning voor zowel het onderhoud als de verdere uitbreiding van de Klompenpaden in de provincie Utrecht. Daarvoor hebben wij jouw steun nodig. 

Doneer nu

Wil je meer informatie?

Frits helpt je graag verder

Frits Kuipers

Business development & Funding 030 - 221 97 13 06 - 46 57 68 77 f.kuipers@landschaperfgoedutrecht.nl