Word donateur Vrijwilligers

Steunpunt vrijwilligers

Of het nu gaat om het onderhoud van een historische buitenplaats, het beschermen van weidevogels of het tonen van bijzondere archeologische collecties: onze activiteiten zijn niet mogelijk zonder inzet van vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers en hoe beter getraind, hoe groter de slagkracht van Landschap Erfgoed Utrecht en daarmee het positieve effect op de provincie Utrecht. 

Op dit moment werkt Landschap Erfgoed Utrecht samen met circa 10.000 vrijwilligers. En we groeien door! Met deze vrijwilligers maken we het verschil. Want hoe meer vrijwilligersinzet, hoe groter de impact voor landschap en erfgoed in onze leefomgeving. 

 

Wat doen we?

Het Steunpunt helpt instellingen, overheden en bedrijven met het verwerven van nieuwe vrijwilligers voor projecten op het vlak van landschap en erfgoed. Het bemiddelt bij de inzet, geeft adviezen, zorgt voor training en onderwijs, gereedschappen, ARBO gerelateerde zaken en verrekeningen. Daarnaast ondersteunt het steunpunt de vrijwilligers die via musea en andere erfgoedinstellingen met ons in contact zijn of worden gebracht. Dit gebeurt in de vorm van cursussen en workshops. 

Wat hebben we nodig?

We zoeken financiële ondersteuning om verder door te kunnen groeien en het Steunpunt Vrijwilligers van een stevige basis te voorzien. Door aanbod en vraag in goede banen te leiden, zorgen we dat vrijwilligers werkzaam blijven over de gehele provincie. Zo blijft ons landschap en erfgoed behouden, ook voor latere generaties. Jouw donatie is daarbij onmisbaar!

Doneer nu

Wil je meer informatie?

Frits helpt je graag verder

Frits Kuipers

Business development & Funding 030 - 221 97 13 06 - 46 57 68 77 f.kuipers@landschaperfgoedutrecht.nl