Word vrijwilliger Steun ons!
Foto: Henry Krul
Foto: Henry Krul

Cultuureducatie met Kwaliteit

Wist je dat erfgoed gewoon op straat ligt? Overal zijn sporen uit het verleden. De oude kerk op het plein, de knotwilgen langs het water, de boerderij aan de rand van de stad. Binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit ondersteunen wij scholen en leerkrachten op het vlak van erfgoedonderwijs. Want erfgoed laat je anders kijken naar je omgeving. 

 

Hoe doe je mee?

Als school bepaal je zelf de koers. Je hoeft vooraf geen kennis te hebben van erfgoed. Je leert juist hoe je als leerkracht met weinig middelen, veel kunt bereiken. Hoe kijk je beter naar je omgeving? Wat vind je daar? En welke creatieve werkvormen kun je toepassen om leerlingen te inspireren? 

Cultuureducatie met kwaliteit doen we niet alleen. We werken nauw samen met onze collega's van Kunst Centraal. We voeren individuele programma's uit bij 60 scholen in de provincie. Daarnaast zijn we actief bij scholen in 9 gemeenten die meedoen aan het collectief programma. Ook geven we workshops en trainingen. Wil je meedoen? Meld je aan via Kunst Centraal.

Ja, ik doe mee!

Liever persoonlijk contact?

Dorien helpt je graag verder

Dorien Wijstma

Programmamanager erfgoed en onderwijs 030 - 2219773 D.Wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl