Ik word vrijwilliger

Voortgezet Onderwijs

Leren gaat je leven lang door. Met vallen en opstaan. Met verrassende ontmoetingen en nieuwe inzichten. Niet alleen voor kinderen in het primair onderwijs, maar ook voor jongeren in het voortgezet onderwijs maken wij lesprogramma's. Binnen de regeling Cultuur met Kwaliteit werken wij de komende jaren aan pilots voor het VMBO. Maar ook voor de andere niveaus binnen het voortgezet onderwijs hebben wij de nodige expertise in huis. Ben jij een docent in het voortgezet onderwijs en wil je advies? Neem dan contact op met ons. We denken graag met je mee. 

Geschiedenislokaal Eerste Wereldoorlog

Het Geschiedenislokaal laat leerlingen in het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) kennismaken met de sporen van de Eerste Wereldoorlog. De website is laagdrempelig: gratis en zonder inlogcodes.

In de provincie Utrecht zijn veel sporen van de Eerste Wereldoorlog te vinden: in musea, archieven, verhalen en op locatie. Want ook hier was het leger gemobiliseerd, had de bevolking te lijden onder schaarste en werden veel Belgische vluchtelingen opgevangen. Aan het eind van de oorlog kreeg de voormalige Duitse keizer Wilhelm II hier politiek asiel. Over deze bijzondere gebeurtenissen uit 1914-1918 kom je meer te weten door foto’s, documenten, brieven, krantenartikelen, objecten in musea en op locatie. 

Bezoek de website

Romeinse Limes

Zo'n 400 jaar liep de grens van het Romeinse Rijk, de limes, langs de Rijn dwars door ons land. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland?

Een overzicht van het landelijke onderwijsaanbod van musea en erfgoedorganisaties over de Romeinse tijd in Nederland vind je op het onderwijsplatform van de Romeinse Limes. Het bevat informatie voor docenten en leuke opdrachten voor leerlingen. 

Bezoek de website

Liever persoonlijk contact?

Dorien helpt je graag verder

Dorien Wijstma

Programmamanager onderwijs 030 - 2219773 D.Wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl

Liever persoonlijk contact?

Mieke helpt je graag verder

Mieke Heurneman

Adviseur geschiedenis en onderwijs 030 - 2219770 m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl