Word vrijwilliger Steun ons!
Erfgoededucatie

Hoe betrek je dat in de les?

Workshops en Advies

Zowel scholen als culturele instellingen kunnen bij Landschap Erfgoed Utrecht terecht voor informatie, advies en trainingen. Wij denken ook mee met gemeenten wanneer zij erfgoed en cultuureducatie in het onderwijs willen versterken of erfgoedinstellingen willen stimuleren inspirerende erfgoedprojecten in het onderwijs aan te bieden.

Wie met erfgoed aan de slag wil, werkt met tastbare voorbeelden uit de eigen omgeving. Maar hoe betrek je landschap en erfgoed in de les? Wij laten je dat graag zien.

Teamtraining: Meer doen met je omgeving 
Hoe verschillend leerlingen en hun achtergronden ook zijn, ze hebben één ding gemeen: de plaats waar ze wonen en opgroeien. Als school kun je leerlingen laten ervaren dat hun omgeving vol betekenis is.

In deze teamtraining staan we stil bij de vraag wat nu eigenlijk de culturele omgeving van je school is. Wie zijn interessante partners voor je school, en wat is er aan kunst en erfgoed aanwezig dat je bij de les kunt betrekken?

Je gaat aan de slag met het koppelen van de eigen omgeving aan bestaande lessen of thema’s. Aan het einde van de training beschik je als team over voldoende ingrediënten om de culturele omgeving aan je lessen te verbinden. 

 

Teamtraining: Erfgoed doen!
Wat is erfgoededucatie? Wat is er aan erfgoed in de omgeving van de school? Erfgoed is voor veel leerkrachten een tamelijk abstract begrip.

In deze teamtraining ga je daar concreet mee aan de slag. Leerkrachten ontdekken op een actieve manier hoe je erfgoededucatie kunt inpassen in de kunst & cultuurlessen. Welke creatieve werkvormen kun je koppelen aan erfgoed, welke keuzes maak je en waarom doe je dit?

De kennis wordt meteen in praktijk gebracht door het bedenken van les ideeën bij het erfgoed uit de eigen omgeving.

 

Liever persoonlijk contact?

Mieke helpt je graag verder

Mieke Heurneman

Adviseur geschiedenis en onderwijs 030 - 2219770 m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl