Word vrijwilliger Steun ons!

Subsidies

Wie wil digitaliseren heeft soms meer armslag nodig. Het digitaliseren van je collectie kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er diverse fondsen uiteenlopende digitaliseringsprojecten ondersteunen. 

Erfgoedsubsidie vrijwilligers
Met de subsidieregeling Erfgoedvrijwilligers van het Fonds voor Cultuurparticipatie, krijgen erfgoedvrijwilligers en kleine erfgoedorganisaties de kans zichzelf te verstevigen. Met deskundigheidsbevordering kunnen kennis en vaardigheden vergroot worden op het gebied van ict en computervaardigheden. De regeling biedt heel veel mogelijkheden. De subsidieregeling staat open tot 18 december 2020. Ga naar de regeling.


Creatief gebruik digitaal erfgoed
De uitdaging is om digitaal erfgoed te gebruiken in vormen die specifiek jongeren aanspreken. Een videoclip op basis van archiefmateriaal, een magazine geïnspireerd op een online museumcollectie, of een theatervoorstelling door jongeren die hiervoor het digitale erfgoed over hun wijk hebben gebruikt. Het mag allemaal in de regeling die het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft bedacht. Ga naar de regeling.