Ik word vrijwilliger
Vrijwilliger zijn

gaat over vele handen. Die samen ons landschap nóg mooier maken.

Foto: Allard Willemse
Vrijwilliger zijn

gaat over schatten ontdekken. En verhalen doorgeven.

Ja, ik doe ook mee!

Schoffelen in de tuin van een prachtige buitenplaats, een tentoonstellingsruimte van een museum inrichten, verhalen schrijven over een historische gebeurtenis of weidevogels tellen. Onze vrijwilligers zijn van alle markten thuis. 

Vrijwilliger zijn gaat over hart en ziel. Maar meer nog over handen. Die aanpakken. Met blaren van gedaan werk ons landschap nóg mooier maken. In ons geval met zo'n 10.000 paar handen. Want beheren kun je nooit alleen. Dat doe je samen en natuurlijk ook een beetje met ons.

Het is een prachtige manier om leuke mensen te ontmoeten. Het is een soort groene sportschool.

Wat zijn de ervaringen?

De redenen om vrijwilliger te worden zijn uiteenlopend. Waar de een het doet voor de gezelligheid, wil de ander juist meer kennis opdoen. Het mooie is dat je als vrijwilliger bij Landschap Erfgoed Utrecht altijd wel ergens terecht kunt.

Doe je bijvoorbeeld mee aan de Natuurwerkdag? Dan werk je samen met een gemotiveerde groep vrijwilligers en ben je lekker in beweging. Wil je liever in je eentje achter de computer? En dingen tot achter de komma uitzoeken? Ook dan kun je bij ons terecht. Zelfs wanneer je het zelf nog niet helemaal weet, helpen wij je graag vooruit. Met ruim 10.000 vrijwilligers in de provincie is het in elk geval nooit saai. Laat je inspireren door wat andere vrijwilligers zeggen op ons YouTube kanaal

Heb je er zin in?

Sluit je aan bij één van de meer dan 150 vrijwilligersgroepen in onze provincie. Weet je nog niet precies hoe je wil helpen? Of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Doe de test om te ontdekken wat het beste bij je past. 

 

Liever persoonlijk contact?

Hélène helpt je graag vooruit

Hélène Hine

Programmamanager vrijwilligerswerk en publieksbereik 030 - 2219763 h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl