Ik word vrijwilliger

Samen organiseren we de Natuurwerkdag

Wat leuk dat je een locatie gaat organiseren! Tot en met oktober is het nog mogelijk om een Natuurwerkdaglocatie aan te melden. Dit doe je via www.natuurwerkdag.nl. De provinciale coördinator zal je locatie beoordelen en bij je terug komen. Het is belangrijk dat je activiteit zo duidelijk mogelijk op de website van de Natuurwerkdag terecht komt. Via deze site vinden namelijk potentiële vrijwilligers jouw activiteit!

Waarom meedoen aan de Natuurwerkdag?

De Natuurwerkdag is een mooi moment om mensen kennis te laten maken met het werk in het landschap, het hoe en waarom. Ook is het een goede gelegenheid voor vrijwilligersgroepen en organisaties zich te profileren. Concreet:

- Door landelijke en regionale publiciteit komt jouw initiatief in de schijnwerpers te staan.

- Je biedt mensen de mogelijkheid om kennis te maken met werken in het landschap.

- Ervaring leert dat sommige deelnemers blijvend betrokken raken bij het initiatief. Sowieso is de kans groot dat het jaar erop weer deelnemen aan de Natuurwerkdag.

- Politiek draagvlak nodig? Of een sponsorbijdrage voor nieuw gereedschap? Nodig bijvoorbeeld de wethouder of vertegenwoordigers van de lokale Rabobank uit.

Wat verwachten we van locatieleiders?

Bij het organiseren van een locatie zijn er een aantal dingen die we verwachten van degene die de locatie organiseert. We verwachten dat de locatieleider voor een geschikte Natuurwerkdaglocatie zorgt, zijn doelgroep bepaalt, de klus op de website van de Natuurwerkdag zet, actief deelnemers werft, de aanmeldingen monitort en ervoor zorgt dat er veilig gewerkt wordt op de dag zelf. Landschap Erfgoed Utrecht coördineert en ondersteunt de activiteiten van de Natuurwerkdag in heel provincie Utrecht.

Dit projectteam staat voor u klaar voor eventuele vragen:
Arianne Doeleman, a.doeleman@landschaperfgoedutrecht.nl, is projectleider van de Natuurwerkdag.
Pauline Jansen, p.jansen@landschaperfgoedutrecht.nl, is projectmedewerker
Willemijn van Hees, w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl), communicatiemedewerker.

Handige links en informatie

Werkdagformulier – Download hier het werkdagformulier.

Informatie over de verzekeringen en veilig werken – Download hier de informatie.

Handleiding Natuurwerkdag voor de locatieleiders – Download hier de handleiding voor de Natuurwerkdag voor locatieleiders.

Hulp bij publiciteit – voor de ondersteuning van de publiciteit is er een publiciteit media kit beschikbaar via de Natuurwerkdag. Klik hier voor posters, banners en een GIFje.

 

LandschappenNL, initiatiefnemer van de Natuurwerkdag, benadrukt dat de belangeloze inzet van vele duizenden mensen voor natuur en landschap onmisbaar is om onze leefomgeving blijvend te kunnen beschermen. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt dankzij de Postcode Loterij.