Word vrijwilliger Steun ons!

Organisatie NLdoet op Buitenplaatsen

Op 13 en 14 maart 2020 is het NLdoet. Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) zet de Utrechtse buitenplaatsen tijdens deze landelijke vrijwilligersactie centraal. Want het behouden van dit erfgoed voor toekomstige generaties is arbeidsintensief en kostbaar, en eigenaren kunnen daarbij alle hulp gebruiken.  Daar willen we tijdens NLdoet aandacht voor vragen. Hiervoor zoeken we landgoederen en buitenplaatsen die tijdens NLdoet een leuke klus willen aanbieden. Daarbij kun je denken aan onderhoud aan paden en lanen, herstel en onderhoud van hekken en meubilair, bestrijding van exoten in het bos, klein snoeiwerk, zaaistroken maken in de moestuin, de zolder en opstalkelder opruimen, meubels in de was zetten, etc.


Waarom meedoen aan NLdoet?

NLdoet krijgt altijd veel aandacht van de media. Door landelijke en regionale publiciteit komt jouw initiatief in de schijnwerpers te staan.  Je kunt op 1 of 2 dagen een klus laten uitvoeren waar je normaal niet aan toekomt. NLdoet trekt enthousiaste mensen en soms ook bedrijven die een dagje de handen uit de mouwen willen steken. Het is een mooi moment om mensen kennis te laten maken met het beheer en behoud van buitenplaatsen. En wat daar allemaal bij komt kijken. En wie weet houd je er nieuwe vrijwilligers aan over.


Aanmelden locatie

Enthousiast om mee te doen? Meld je locatie dan gelijk aan bij Willemijn van Hees, w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl of tel 030 2219 712 of Marianne de Rijke, m.derijke@landschaperfgoedutrecht.nl of tel 030 2219 782..


Wat verwachten we van deelnemende locaties?

  • Je biedt mensen de mogelijkheid om kennis te maken met de vele werkzaamheden rond buitenplaatsen
  • Je zorgt voor geschikte werkzaamheden en een gastvrije ontvangst
  • Je zorgt eventueel voor begeleiding van de werkzaamheden (vanuit LEU kan een deel van de locaties begeleid worden)


Wat biedt Landschap Erfgoed Utrecht?

  • Vanuit Landschap Erfgoed Utrecht kunnen we publicatie en financiering (max. € 350,-) bij NLdoet voor je aanvragen
  • We ondersteunen je bij werving van vrijwilligers
  • Voor een aantal locaties kunnen we begeleiding van het werk en het uitlenen van gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen verzorgen
  • We kunnen je adviseren over geschikte klussen en de organisatie van de werkdag