Word vrijwilliger Steun ons!

Historische tuinen

Op verschillende landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Utrecht werken vrijwilligers in de historische tuinen. De werkzaamheden kunnen zeer divers zijn zoals het onderhouden van bloemborders, rozenperken tot het werken in moestuinen. De groepen werken meestal onder begeleiding van een tuinbaas of eigenaar van het landgoed zelf. Hij/zij bepaalt ook welke werkzaamheden op de werkdag worden uitgevoerd.

Wat bieden wij?

Momenteel zijn we bezig met het project “Groene Vingers van Utrecht”. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de behoeften van vrijwilligersgroepen die werken in historische tuinen. In het najaar van 2014 ronden wij dit project af en zal duidelijk worden waar wij vrijwilligersgroepen bij kunnen ondersteunen. Dit kan gaan om inhoudelijke cursussen - zoals de verzorging van kuipplanten - of trainingen en advies over bijvoorbeeld ARBO, vrijwilligersmanagement of veldhulpverlening.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Op de meeste landgoederen wordt 1 vaste dag per week gewerkt. De werkzaamheden in de tuinen vinden vooral plaats in de periode van maart t/m november. Eventueel kunnen de wintermaanden gebruikt worden om andere klussen op het landgoed te verrichten, bijvoorbeeld onderhoud aan tuinmeubilair of snoei- en zaagwerkzaamheden.

Meld je aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl

 

Deel met je vrienden