Word vrijwilliger Steun ons!

Historische verenigingen

Veel mensen met hart voor geschiedenis en erfgoed van hun eigen omgeving zijn lid van een historische vereniging. Daarvan zijn er in de provincie Utrecht meer dan veertig. Historische verenigingen draaien geheel op vrijwilligers en hebben veel kennis over de lokale geschiedenis.

Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt hen om die kennis nog beter te kunnen verspreiden en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen betrokken worden bij het waardevolle erfgoed dat onze provincie rijk is. Voor vrijwilligers is er een breed scala aan taken te verrichten. Bestuursfuncties, redactie van het tijdschrift of jaarboek, organiseren van of deelname aan evenementen en tentoonstellingen, gastheer of gastvrouw zijn tijdens openingsuren, rondleidingen geven in dorp, stad of omgeving, beheren, registreren of digitaliseren van de eigen collectie, historisch onderzoek verrichten naar de eigen familie of de lokale geschiedenis (zoals archiefonderzoek en oral history).

Wat bieden wij?

Deelname aan cursussen, klik hier voor ons actuele aanbod.
Digitale nieuwsbrief vrijwilligers, 3 keer per jaar.
Jaarlijkse deelname aan de vrijwilligersdag.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Hoeveel tijd het vrijwilligerswerk kost, is afhankelijk van de werkzaamheden die je op je wil nemen. Er zijn zowel structurele als eenmalige of kortdurende activiteiten waar je een bijdrage aan kunt leveren. Voor sommige activiteiten zijn er vaste vergadermomenten (bestuur) of deadlines (tijdschrift). Wij stemmen de mogelijkheden graag in overleg met jou af. 

Meld je aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl

 

Deel met je vrienden