Word vrijwilliger Steun ons!
CEN04B

Historische verenigingen

Veel mensen met hart voor geschiedenis en erfgoed van hun eigen omgeving zijn lid van een historische vereniging. In de provincie Utrecht zijn zo'n veertig historische verenigingen. Deze verenigingen met veel kennis over de lokale geschiedenis draaien geheel op vrijwilligers. Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt hen om die kennis nog beter te kunnen verspreiden en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen betrokken worden bij het waardevolle erfgoed dat onze provincie rijk is.

Voor vrijwilligers is er een breed scala aan taken; bestuursfuncties, de redactie van het tijdschrift of jaarboek, het organiseren van evenementen of tentoonstellingen, gastheer- of gastvrouwschap tijdens openingsuren, rondleidingen in dorp, stad of omgeving en het beheren, registreren of digitaliseren van collecties, en historisch onderzoek verrichten naar de eigen familie of de lokale geschiedenis (zoals archiefonderzoek en oral history).

Wat bieden wij?

- Deelname aan cursussen
- Digitale nieuwsbrief vrijwilligers (maandelijks)
- Jaarlijkse deelname aan de vrijwilligersdag

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Hoeveel tijd het vrijwilligerswerk kost, is afhankelijk van de werkzaamheden die je op je wil nemen. Er zijn zowel structurele als eenmalige of kortdurende activiteiten waar je een bijdrage aan kunt leveren. Voor sommige activiteiten zijn er vaste vergadermomenten (bestuur) of deadlines (tijdschrift). Wij stemmen de mogelijkheden graag in overleg met jou af. 

Meld je aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl

 

Liever persoonlijk contact?

Willemijn helpt je graag verder

Willemijn Van Hees

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden