Word vrijwilliger Word donateur
Vlinder En Bijentuin Woudenberg Gadb 2019
Groen aan de Buurt

Aan de slag in je omgeving

Groen aan de Buurt

Leefbare buurten door een groenere leefomgeving. Buren die weer met elkaar én met hun omgeving in contact komen. Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. Het is onze droom om deze groeiende groep mensen in de provincie Utrecht te ondersteunen!

Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. Onze aanpak is drieledig. We introduceren een participatieve buurtaanpak, waarmee we in elke buurt aan de slag kunnen. Met een voucherregeling stimuleren we zoveel mogelijk kleine initiatieven. En via ons kennisnetwerk verbinden we bewonersinitiatieven met elkaar en zorgen we voor kennisuitwisseling tussen overheden. Juist de samenhang tussen deze drie manieren maakt Groen aan de Buurt tot een succes.

 

Door Groen aan de Buurt help ik nu iedere dag mee in de buurt moestuin. Heerlijk en gezellig!
Deelnemer Groen aan de Buurt 2019

De Ronde Venen

In De Ronde Venen zijn we eind 2020 gestart met een buurtaanpak. Op maandagavond 30 november begonnen we met de online ideeënavond. En ideeën kwamen er, in grote getale!

Ontmoetingstuinen, groenstroken, wandelpaden en groene muren.. en dan noemen we er nog maar een paar. Heel bijzonder om te zien wat er allemaal op komt borrelen als er samen wordt nagedacht over groene initiatieven in eigen buurt, en hoeveel mensen zin hebben om aan de slag te gaan!

Lopik

In Lopik gaan we vanaf het voorjaar 2021 aan de slag, samen met de gemeente Lopik en woningbouwvereniging de Woningraat.

Wil je op de hoogte blijven van Groen aan de Buurt in Lopik? Neem dan contact op met Hélène Hine via h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl.

Ook aan de slag?

Ben je geïnspireerd geraakt, en zou je ook wel in jouw buurt aan de slag willen met een groen project? Bekijk de mogelijkheden op de website! Op deze website vind je een handig stappenplan en informatie over de subsidiemogelijkheden.  

Klik hier voor de website

Meer weten over Groen aan de Buurt?

Hélène vertelt er graag meer over.

Hélène Hine

Programmamanager vrijwilligerswerk en publieksbereik 030 - 2219763 h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl