Word vrijwilliger Steun ons!

Vrijwilliger Klompenpad Termatenpad

Let op: het maximum aantal aanmeldingen is inmiddels bereikt. Het is dus niet meer mogelijk om je aan te melden voor de informatiebijeenkomst, en we zijn in principe ook niet meer op zoek naar vrijwilligers voor dit Klompenpad. Je kunt wel een e-mail sturen naar vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht voor een plekje op de reservelijst. 

 

Het Termatenpad

Dit najaar opent het nieuwe Klompenpad, het Termatenpad in Leusden! Het is een prachtige route van 13,5 km door het buitengebied van Leusden en Woudenberg. Langs Landgoed Den Treek, Landgoed Geerestein en de Grift. En extra leuk: wandelaars kunnen via de digitale folder en app informatie krijgen over de lokale geschiedenis. Denk aan de tabakscultuur, de oude bewaarschool, Ridderhofstad Groenewoude en meer!

 

En we zoeken vrijwilligers!

Om alle wandelaars optimaal te kunnen laten genieten van dit Klompenpad worden circa 7 vrijwilligers gezocht. Op donderdag 15 oktober van 19.30 tot 21.30 uur is er een informatiebijeenkomst, deze vindt plaats bij evenementenlocatie Bij Aaltje (Zegheweg 49, Woudenberg). Tijdens deze bijeenkomst worden de planning, de route en de werkzaamheden uitgelegd en is er natuurlijk ook tijd voor een kennismaking. Uiteraard worden de maatregelen ten aanzien van corona in acht genomen. Let op: van tevoren aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht! Meld je aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.

 

Werkzaamheden

Als vrijwilliger controleer je per toerbeurt het Klompenpad minimaal één keer per maand. Bij het nalopen controleer je de bijvoorbeeld de markeringen en borden. Daarbij voer je soms ook wat kleine reparaties en/of snoeiwerk uit en ruim je het eventueel aanwezige zwerfafval op. Grotere problemen worden gemeld bij de coördinator. Als vrijwilliger ben je vier tot vijf keer per jaar een halve dag beschikbaar.

Jouw profiel

  • Je bent woonachtig in de buurt of je bent bereid om naar de route te reizen
  • Je bent in goede gezondheid, fit om te wandelen
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een praktische, probleemoplossende instelling

Wat wij bieden

  • Markeringen, bodywarmer en gereedschap voor onderhoud aan het pad
  • Aansturing met wandelschema en instructies vanuit de coördinator van het pad
  • Waar nodig inhoudelijke ondersteuning vanuit LEU
  • Gratis deelname aan vrijwilligerscursussen en themabijeenkomsten, waaronder een jaarlijkse vrijwilligersdag en kerstdiner
  • Een klompenpadenmok en vrijwilligerspin

Over Landschap Erfgoed Utrecht

Utrecht is de plek waar je leeft. Waar je thuiskomt na een dag hard werken. Waar je vrienden en familie zijn. Waar je kinderen opgroeien. Waar je samen leeft op de erfenis van een rijk verleden en waar je plannen maakt voor de toekomst.

Die plek krijgt nog meer betekenis als je de kracht van het landschap door je aderen voelt stromen, als je de enorme rijkdom aan planten en dieren kent, als je de verhalen ontdekt van de mensen die hier voor jou leefden.

Landschap Erfgoed Utrecht zet zich in voor de bescherming, het beheer en verrijking van het landschap en het culturele erfgoed in Utrecht, door mensen en organisaties met dat doel te mobiliseren en met elkaar te verbinden.

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op!

Willemijn Van Hees

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl