Digitaal weidevogelbeheer

Bij Landschap Erfgoed Utrecht kunt u cursussen volgen die betrekking hebben op weidevogelbescherming. Via de actuele cursussen kunt u zien voor welke cursussen u zich dit jaar kunt inschrijven. 

Ook biedt Landschap Erfgoed Utrecht een cursus 'digitaal weidevogelbeheer' aan. Weidevogelcoördinatoren kunnen deze cursus aanvragen. De cursus wordt gratis in de huiskamer gegeven aan een groep geïnteresseerde van minimaal 5 personen. Informeer bij de coördinator Maarten van Beek naar de mogelijkheden en lees hieronder meer over de cursus.


Foto: Henk de Leeuw

Cursus digitaal weidevogelbeheer

Doel
Weidevogelvrijwilligers leren om hun legselgegevens digitaal in te voeren op de landelijke database van LandschappenNL. Ook is het nu mogelijk om de legselgegevens/gedragswaarnemingen in het veld via je smartphone (met de mobiele website) of direct bij thuiskomst in te voeren. Deze gegevens komen meteen beschikbaar voor bijvoorbeeld de boer of Agrarische Collectief die, waar nodig, meteen extra beheermaatregelen kan nemen om nesten of jongen te beschermen. Daarnaast worden de gegevens gebruikt om de verspreiding en trends te monitoren.

De vragen die wij tijdens de cursus zullen behandelen zijn: Hoe voert u gegevens voor uw eigen groep in? Wat kan u uit de website halen en waarvoor kunt u de website gebruiken?

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor vrijwilligers die aangesloten zijn bij de weidevogelbeheer groepen in Utrecht en in het voorjaar de weidevogels gaan beschermen.

Aantal deelnemers per cursus
Minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers

Kosten
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Docent
Maarten van Beek – Coördinator weidevogelbescherming Landschap Erfgoed Utrecht

Contactpersoon bij Landschap Erfgoed Utrecht
Maarten van Beek of via weidevogels@landschaperfgoedutrecht.nl

Eigen inbreng
Smartphone meenemen en de volgende website bestuderen: www.weidevogelbescherming.nl