Word vrijwilliger Steun ons!
De Natuurwerkdag 2020

op 6, 7 en 8 november

Natuurwerkdag 2020 is afgelast

Update 20 oktober 2020 - Dit jaar kan de Natuurwerkdag helaas niet door gaan. We vinden het ontzettend jammer, maar door de huidige corona-ontwikkelingen, richtlijnen en adviezen van de overheid zien wij niet de mogelijkheid om dit te organiseren. Het is daarom ook niet meer mogelijk om je aan te melden voor een locatie in 2020. 

Niet getreurd! Wij laten het 20-jarig bestaan van de Natuurwerkdag niet geruisloos voorbij gaan. Houd de website van natuurwerkdag.nl in de gaten voor leuke alternatieven in en rondom huis.

 

Wat is de Natuurwerkdag?

Lekker samen aan de slag in het groen, en een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Nederland. Dat is de Natuurwerkdag in het kort. In heel Nederland worden er samen met lokale organisaties klussen georganiseerd waar je samen met anderen aan het werk kunt. Dit kan in een natuurgebied zijn, maar je kunt ook werken aan een stuk groen in de wijk. In de afgelopen negentien jaar is de Natuurwerkdag van 3.000 deelnemers op 95 locaties gegroeid naar een evenement met ruim 600 locaties en 15.000 deelnemers. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert de activiteiten in de provincie Utrecht.

Wil je graag een beeld krijgen van de Natuurwerkdag? Bekijk dan deze leuke video!

Samen voor biodiversiteit 

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en een groene leefomgeving. Zo zet je je onder andere in voor de leefruimte van de boomkikker en de ringslag, een nestelplek voor vogels of een karakteristieke knotbomenrij.

Knotten, heggen vlechten, hoogstam snoeien, hakken, zagen.. en gewoon lekker buiten werken. Dát is de Natuurwerkdag!

Met wie kan je meedoen?

De Natuurwerkdag is er voor álle doelgroepen. Neem dus gerust je gezin, je buurvrouw, of je collega mee! Er worden ook speciale klussen voor gezinnen georganiseerd. Bij iedere klus is een locatiehouder aanwezig voor de begeleiding; ervaring met werken in de natuur is dus niet nodig. 

De Natuurwerkdag en corona

De Natuurwerkdag kan ondanks corona gelukkig gewoon doorgaan. Alle deelnemende locaties hanteren ons coronaprotocol voor hun activiteiten. Dit protocol is aangepast na de aankondiging van extra maatregelen op 28 september 2020.

Je kunt dus met een gerust hart meedoen!

Benieuwd naar alle klussen in de provincie Utrecht?

Wil je meer weten?

Willemijn helpt je graag verder

Willemijn Van Hees

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl