Word vrijwilliger Steun ons!

Wijkspeeltuin de Boog

Aan de Merwedekade ligt - een beetje verscholen - een grote, groene oase waar al decennia lang veel kinderen genieten van urenlang buitenspelen. In de zandbak, in het spetterbadje, in het klimkasteel.

Wijkspeeltuin de Boog is een unieke locatie in Utrecht: spelen en een natuurlijke inrichting gaan hier hand in hand. Je plukt hier letterlijk de vruchten van de struiken of bomen. Je vindt hier een dikke worm onder een steen. En als je geluk hebt tref je de egel die bij de composthoop woont. De kinderen kunnen err heerlijk ravotten, terwijl de ouders hun kroost in de gaten kunnen houden vanaf de bankjes die lekker op de zon geplaatst zijn.

Wat veel mensen niet weten is dat het bestuur en het onderhoud van wijkspeeltuin De Boog voornamelijk gedaan wordt door vrijwilligers. Er zijn altijd klusjes te doen en vooral het groen vraagt veel aandacht. We zijn dan ook altijd op zoek naar bewoners (jong & oud, groot & klein) die hun handen uit de mouwen willen steken, onder leiding van tuinman Pieter Wagenborg.

Wat gaan we doen tijdens de Natuurwerkdag?

Op zaterdag 7 november, van 13-17 uur hebben we de herfst-groenmiddag. We zullen dan vast veel blad ruimen. En snoeien en wellicht wat bollen planten. Komen jullie helpen? Gezellig als je je klas- en buurtgenootjes meeneemt. Het is niet nodig om kennis van tuinieren te hebben. Samen maken we de tuin nog mooier! 

Meld je hier aan om mee te doen in Wijkspeeltuin de Boog. 

Benieuwd naar de andere locaties in Utrecht?