10 jaar Cultuurprogramma verrassend dichtbij

Dit schooljaar bestaat het Cultuurprogramma 10 jaar. Het Cultuurprogramma is uniek in Nederland. En daarom zetten Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht dit schooljaar het programma in de schijnwerpers!

Het Cultuurprogramma geeft jaarlijks meer dan 44.000 leerlingen van 216 scholen een verrassende blik op de rijkdom van de cultuur dichtbij hun school. Met een animatiefilmpje, een bijeenkomst voor culturele partijen en een aantal activiteiten voor ouders vieren we het jubileum.

Voor ouders
Ouders hebben soms geen flauw idee wat er op school gebeurt. Met een animatiefilmpje willen we hen een impressie geven van wat hun kind zoal mee zou kunnen maken. Daarnaast bieden we in het voorjaar een aantal ouders de kans om een activiteit mee te maken.

Voor onze partners
Vele handen maken licht werk. Zonder de culturele partners waarmee we samenwerken zou het programma niet kunnen bestaan. Het mes snijdt aan twee kanten. Leerlingen beleven hun lokale omgeving en deze krijgt daardoor voor hen betekenis. De culturele omgeving kan haar passie delen met de nieuwe generatie. Culturele instellingen worden zichtbaarder. Om culturele partners een beeld te geven hoe zij als organisatie of professional optimaal kunnen profiteren van hun deelname organiseren we begin 2018 een bijeenkomst. Om nieuwe kansen te zien en bestaande mogelijkheden te verzilveren.

Voor vakgenoten
Het Cultuurprogramma is uniek in Nederland. We hebben schrijfster Bea Ros gevraagd een artikel te schrijven over de formule. Zij gaat op zoek naar de succesfactoren van het Cultuurprogramma om ook anderen buiten onze eigen provincie te laten zien wat we samen realiseren.

Dit bericht is geplaatst op 5 september 2017.