10-jarig jubileum Grift en Graftenpad

Al 10 jaar kunnen wandelaars het mooie buitengebied van Rhenen ontdekken door het Klompenpad Grift en Graftenpad te wandelen. Onlangs vierde Landschap Erfgoed Utrecht het 10-jarig jubileum van het Grift en Graftenpad. Klompenpaden zijn niet mogelijk zonder dat agrariërs hun weilanden openstellen en vrijwilligers die de paden onderhouden. Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht, bedankte de agrariërs en vrijwilligers daarom voor hun jarenlange inzet. Achterbergse Gerda Jansen werd door de andere vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Dit omdat zij als coördinator van de vrijwilligersgroep van ‘de schoonste route van Rhenen en omstreken’ al jaren de spil is in het beheer van het Klompenpad.

Wethouder Jan Kleijn benadrukte hoe belangrijk het Grift en Graftenpad is om het mooie landschap en de historie rondom Achterberg te beleven. Hij sprak de hoop uit dat de route nog jaren in stand blijft, en dat de recreant binnenkort ook geniet van de vernieuwde binnenstad van Rhenen en de gerestaureerde Cuneratoren.

Op de website www.klompenpaden.nl staan alle Klompenpaden uitgebreid beschreven en ingetekend op de kaart. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

 

 

Dit bericht is geplaatst op 29 september 2017.