2015 Jaar van de Groene Vrijwilliger

LandschappenNL, de samenwerking tussen de provinciale Landschappen en de Landschapsbeheerorganisaties, roept 2015 uit tot het Jaar van de Groene Vrijwilliger. Groene vrijwilligers en actieve bewoners spelen een sleutelrol bij het beheer en de ontwikkeling van een mooi en gezond landschap. Vrijwilligerswerk is onmisbaar, maar de ondersteuning van de vrijwilligers komt tegelijkertijd als gevolg van de bezuinigingen steeds meer onder druk te staan. Landschap Erfgoed Utrecht onderschrijft het belang van de ‘groene’ vrijwilligers en zet daarom ook graag de betrokkenheid van bewoners bij beheer van natuur en landschap in de schijnwerpers.

De ‘participatiemaatschappij’ blijkt meer te zijn dan beleidsjargon. Utrechters zijn in toenemende mate bereid om de handen uit de mouwen te steken. Landschap Erfgoed Utrecht ziet het aantal groene vrijwilligers(groepen) dan ook nog steeds groeien in de provincie Utrecht. In 2013 verwelkomden we 160 nieuwe vrijwilligers en afgelopen jaar waren dat er zelfs 274. In totaal werkten we in 2014 samen met 5.800 groene vrijwilligers. Wat een betrokkenheid! In 2015 komen er wat ons betreft nog meer groene vrijwilligers(groepen) bij.

Wil je in het Jaar van de Groene Vrijwilliger ook meedoen als actieve Utrechter? Kijk dan hier. Of neem gelijk contact met ons op via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.

Dit bericht is geplaatst op 13 februari 2015.