Word vrijwilliger Steun ons!

Natuurwerkdag 2020 Doe je mee als locatie?

wo 19 augustus 2020 16:50

De Natuurwerkdag (6, 7 en 8 november 2020) komt er weer aan! Landschap Erfgoed Utrecht coördineert deze leukste vrijwilligersdag in het groen. We zijn nog op zoek naar enthousiaste locaties en klussen. Heb jij nog een klus die geklaard moet worden en wil je in contact komen met nieuwe vrijwilligers? Doe dan mee als locatie!

 

De Natuurwerkdag 2020

Dit jaar is de Natuurwerkdag op veler verzoek geen dag, maar een heel weekend: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 november 2020. Deze aanpassing geeft juist nu ten tijden van corona meer mogelijkheden: grote klussen kunnen opgesplitst worden, scholen en bedrijven kunnen aanhaken op vrijdag, jongeren met drukke agenda's hebben nu meer dagen om uit te kiezen, en zo zijn er nog veel meer voordelen op te noemen. Natuurlijk gaat de Natuurwerkdag alleen door als er tegen die tijd geen nieuwe landelijke maatregelen genomen zijn.

Ook moeten we er vanzelfsprekend voor zorgen dat de Natuurwerkdag past binnen de RIVM maatregelen en de 1,5 meter maatschappij. Daar komen een aantal regels en maatregelen bij kijken. Maar laat je daar niet door ontmoedigen: het werk in de natuur moet gebeuren en er zijn nog steeds genoeg mogelijkheden. We denken graag met je mee!

 

Corona en de Natuurwerkdag

De basisregels voor de Natuurwerkdag ten tijde van corona zijn hygiënemaatregelen en afstand houden. Als locatieleider moet je werken volgens het coronaprotocol of de werkinstructie van de betreffende organisatie of terreineigenaar. Zonder protocol/werkinstructie kan er geen Natuurwerkdag op de locatie gehouden worden. Het is dus belangrijk om te controleren of jouw locatie een eigen protocol heeft. Is er geen protocol? Hanteer dan het coronaprotocol van Landschap Erfgoed Utrecht.

Onze uitgangspunten: 

  • De richtlijnen van het RIVM zijn altijd leidend.
  • Wanneer de richtlijnen aangescherpt worden, nemen wij contact op met alle locatieleiders om de nieuwe maatregelen te bespreken.
  • De groepsgrootte per locatie is beperkt tot 40 personen (uiteraard mits er voldoende afstand bewaard kan worden. Een kleinere locatie betekent minder deelnemers).
  • Alle deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via de website.

 

Thema 2020: Samen voor Biodiversiteit

Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen een bijdrage leveren om de natuur in zijn of haar omgeving te helpen. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de biodiversiteit in ons land. Het achteruitgaan van soorten en het inzetten voor het behoud hiervan is een belangrijk publiek thema. In principe passen alle activiteiten en werkzaamheden binnen dit thema, maar je kunt er ook voor kiezen om een activiteit te organiseren die de biodiversiteit vergroot. Wat je voorkeur heeft! 

 

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Natuurwerkdag, of over wat Landschap Erfgoed Utrecht voor je kan betekenen? Kijk dan hier

 

 

Direct aanmelden als locatie?

Doe je mee? Laat dat dan aan ons weten!

Willemijn van Hees, w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl, 030 - 22 19 712, projectleider Natuurwerkdag


Sanne Heymann, s.heymann@landschaperfgoedutrecht.nl, projectmedewerker Natuurwerkdag

Deel met je vrienden