Word vrijwilliger Steun ons!
Corona update

Nederland in lockdown

Corona-update

di 15 december 2020 13:00

Op maandag 14 december 2020 kondigde minister-president Mark Rutte de strengste lockdown af sinds het coronavirus ons land trof. Zo sluiten niet-essentiële winkels de deuren, gaan scholen dicht en worden bijeenkomsten in de buitenlucht beperkt tot maximaal 2 personen (met uitzondering van kinderen onder de dertien en personen die tot een huishouding horen).

Met de nieuwe maatregelen, die tenminste gelden tot 19 januari aanstaande, komt het openbare leven zo goed als stil te liggen. Uiteraard treffen de nieuwe maatregelen ook ons in het hart. In lijn met de overheidsmaatregelen leggen we de werkzaamheden van vrijwel alle vrijwilligersgroepen stil en adviseren we aangesloten vrijwilligersgroepen met klem hetzelfde te doen. Zie het bijgewerkte coronaprotocol voor gedetailleerde instructies.

Een uitzondering vormen de Klompenpadenbrigades en KLEI-groepen die werkzaamheden uitvoeren die met twee personen kunnen worden uitgevoerd. Ook hier geldt: houd je aan de regels, denk na of het werk echt niet kan wachten en ga zoveel mogelijk lopend of op de fiets om je werk uit te voeren.

Voor een overzicht van alle maatregelen, kijk op de site van de Rijksoverheid.

Liever persoonlijk contact?

Mariëlle helpt je graag verder