Word vrijwilliger Steun ons!

De Natuurwerkdag komt eraan!

wo 23 september 2020 16:14

Update 8 oktober 2020 - De Natuurwerkdag 2020 is helaas afgelast. Meer informatie vind je hier

 

Knotten, heggen vlechten, hoogstam snoeien, hakken, zagen.. heb jij ook zin om lekker buiten te werken? Dan hebben we goed nieuws, de Natuurwerkdag 2020 komt eraan!

Dit jaar vieren we een jubileum editie, de Natuurwerkdag bestaat namelijk twintig jaar! Deelnemers kunnen dit jaar daarom niet één, maar drie dagen lang aan de slag: op 6, 7 en 8 november.

Wat is de Natuurwerkdag?

Lekker samen aan de slag in het groen, en een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Nederland. Dat is de Natuurwerkdag in het kort. In heel Nederland worden er samen met lokale organisaties klussen georganiseerd waar je samen met anderen aan het werk kunt. Dit kan in een natuurgebied zijn, maar je kunt ook werken aan een stuk groen in de wijk. In de afgelopen negentien jaar is de Natuurwerkdag van 3.000 deelnemers op 95 locaties gegroeid naar een evenement met ruim 600 locaties en 15.000 deelnemers. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert de activiteiten in de provincie Utrecht.

Wil je graag een beeld krijgen van de Natuurwerkdag? Bekijk dan deze leuke video!

Samen voor biodiversiteit 

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en een groene leefomgeving. Zo zet je je onder andere in voor de leefruimte van de boomkikker en de ringslag, een nestelplek voor vogels of een karakteristieke knotbomenrij.

Ja, ik doe mee!

Ben je enthousiast geworden en heb je al zin om aan de slag te gaan? Klik dan op de link hieronder voor meer informatie! 

Ik wil graag meedoen!

Deel met je vrienden