Doneer Vrijwilligers
Bodemvondsten

kom er alles over te weten

Heb je een vondst gedaan en wil je weten wat en hoe oud het is?

ma 19 september 2022 13:44

Vanaf 5 oktober 2022 kan iedereen die een bodemvondst heeft gedaan in de provincie Utrecht elke eerste woensdagmiddag van de maand tussen 12.00 en 16.00 uur terecht op het archeologisch spreekuur. Archeoloog bij Landschap Erfgoed Utrecht, Wouter Verschoof-van der Vaart, is dan aanwezig bij de ArcheoHotspot in Castellum Hoge Woerd in Utrecht om vondsten te bekijken, te registreren en vragen over archeologie te beantwoorden.

Ook als je vondsten hebt waarover je meer wilt weten of je wilt je vondsten (gevonden in de provincie Utrecht) registreren voor onderzoek, kun je langskomen bij dé ArcheoHotspot van Utrecht.

De ArcheoHotspot vind je aan het Hoge Woerdplein 1 in Utrecht.

Meldpunt Archeologie
Wouter werkt als archeoloog voor Landschap Erfgoed Utrecht waar hij het Meldpunt Archeologie van de provincie Utrecht beheert. Vind je iets in de bodem van de provincie Utrecht en weet je niet wat het is, klop dan aan bij het Meldpunt Archeologie. De medewerkers van het Meldpunt Archeologie onderzoeken wat de vondst en helpen bij de registreren ervan. Bij het meldpunt kunnen zowel individuen als archeologische werkgroepen terecht met vragen.

Wouter Verschoof-van der Vaart

Deel met je vrienden