Buitenplaats Vollenhoven bij Zeist in Utrecht Buiten op RTV Utrecht

Hoe is het om te wonen op een buitenplaats? Om die vraag draait de vierdelige serie Utrecht Buiten – Leven op stand die vanaf 3 mei te zien is op RTV Utrecht. In de serie nemen we een kijkje achter de voordeur bij heel verschillende buitenplaatsen met heel verschillende bewoners. Deze week gaan we naar Vollenhoven. Deze aflevering van Utrecht Buiten is op 24 mei te zien op RTV Utrecht.

Aflevering  4:
24 mei: Vollenhoven

Eén van de meest in het oog springende historische buitenplaatsen in de provincie is Vollenhoven. Het witte huis bij Zeist wordt nog steeds bewoond. Marinus van Marwijk Kooij, directeur van een Amsterdamse bierbrouwer, kocht het huis begin 20ste eeuw en zijn kleinkinderen wonen nog altijd in verschillende gebouwen op het landgoed. Gezamenlijk werken zij dagelijks om het huis, de tuin en het park in perfecte staat te houden. En met zo'n enorme buitenplaats valt dat lang niet altijd mee.

In deze serie van Utrecht Buiten is er aandacht voor de buitenplaats Vreedenhorst net boven het dorpje Vreeland waar Kees Beelaert van Blokland geboren en getogen is. Ook nemen we een kijkje bij Sandwijck in De Bilt wat in de jaren '70 op de nominatie stond om afgebroken te worden. En we gaan naar Nieuwegein waar  architect Jaco de Visser per toeval stuitte op de historische fundamenten van het verdwenen huis De Wiers. En tot slot ontdekken we één van de meest in het oog springende historische buitenplaatsen in de provincie, Vollenhoven bij Zeist.

Bekijk hieronder alvast het promofilmpje!

Utrecht Buiten - Leven op stand is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Kastelenstichting, Landschap Erfgoed Utrecht en de Provincie Utrecht.

Utrecht Buiten - Leven op stand is van 3 mei tot en met 24 mei elke zaterdag te zien op RTV Utrecht, vanaf 7:10 en daarna elk uur een herhaling.

Dit bericht is geplaatst op 19 mei 2014.