Altijd al archeoloog willen worden? We zijn weer op zoek!

Wegens groot succes zijn het Universiteitsmuseum Utrecht, Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie (AWN) en Landschap Erfgoed Utrecht voor de ArcheoHotspot in het Universiteitsmuseum Utrecht op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. De ArcheoHotspot is een vrije toegankelijke ruimte voor publiek waar professionele en amateur archeologen aan het werk zijn. Aan de slag als archeoloog? Ervaring of kennis is niet nodig, wel voorliefde voor archeologie of geschiedenis en het willen werken met publiek!  

Taken
Centraal punt van het ArcheoHotspot is het ArcheoLAB. Samen met de aanwezige archeoloog gaat de vrijwillig archeoloog in gesprek met bezoekers, draagt kennis over, helpt  mee met activiteiten en ondersteunt bij het lopende onderzoek rondom archeologische vondsten (restaureren, sorteren, onderzoeken en determineren). Als vrijwilliger ben je minimaal twee keer per maand in het weekend beschikbaar.

Informatiebijeenkomst
Donderdagavond 6 juli vindt er voor alle nieuwe vrijwillige archeologen een introductiebijeenkomst plaats in het Universiteitsmuseum Utrecht. Aanmelden kan via Alexander van de Bunt, adviseur archeologie Landschap Erfgoed Utrecht, a.vandebunt@landschaperfgoedutrecht.nl, 030 221 97 27.

Meer informatie over de ArcheoHotspot op http://www.landschaperfgoedutrecht.nl/erfgoed/archeologie/archeohotspot of kijk bij de vacature.

De ArcheoHotspot is een samenwerking tussen AWN, Universiteitsmuseum Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht met steun van de Provincie Utrecht. 

Dit bericht is geplaatst op 21 juni 2016.