Doneer Vrijwilligers

Hélène Hine gast-hoofdredacteur Van Utrechtse bodem

ma 1 november 2021 09:55

Programmanager vrijwilligerswerk Hélène Hine is in november gast-hoofdredacteur van de campagne Van Utrechtse Bodem. De hele maand neemt ze je mee in haar werk, agenda en favorieten.

Haar bevlogenheid en werk voor de bodem beschrijft ze in haar column. Een paar fragmenten:

Wat een passie, kennis en eigenaarschap zie ik bij de vrijwilligers met wie wij samenwerken! Van archeologie tot weidevogelbescherming en van erfgoedcollecties tot landschapsbeheer. Zonder hen zouden er geen kilometers knotbomenrijen, houtwallen en singels onderhouden zijn, of meer dan 400 kilometer Klompenpaden worden beheerd, duizenden weidevogelnesten beschermd of archeologische vondsten gedocumenteerd.

Hoe zorgen we er nu voor dat we de energie van mensen vasthouden? Dat vind ik een belangrijke vraag. Enthousiaste vrijwilligers willen graag snel aan de slag en teleurstelling of frustratie ligt soms op de loer.
Wachten op een vergunning, wachten op een offerte, praten met buren die niet mee willen doen. Een ambitieus plan waarbij iedereen betrokken houden een uitdaging is. Ik geloof in de kracht van mensen en heb er vertrouwen in dat het goed komt!'


Deel met je vrienden