Bekijk de animatiefilm 10 jaar Cultuurprogramma

Het Cultuurprogramma bestaat 10 jaar! Reden om dit unieke concept in de schijnwerpers te zetten. Op 19 januari was er een inspiratiebijeenkomst waar een korte animatiefilm werd gepresenteerd. Crispy Clips maakte deze in opdracht van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. De film laat zien wat deelname van een kind aan het Cultuurprogramma betekent.

Het cultuurprogramma in het kort
Het Cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht biedt scholen een basis voor cultuureducatie. Het is een mix van kunst en erfgoed. Jaarlijks nemen alle kinderen van een deelnemende basisschool deel aan een project. Daarbij staan de beleving en ontdekking van de lokale culturele omgeving centraal. Kinderen gaan op onderzoek en ontdekken wat er allemaal om de school heen te beleven valt. Ze zien wat ze al kennen met nieuwe ogen en raken vertrouwd met nieuwe dingen in hun omgeving. Ze leren hoe mooi en bijzonder de plek is waar ze wonen.

Het Cultuurprogramma brengt cultuur en geschiedenis verrassend dichtbij: dichtbij de school, dichtbij de leerlingen en dichtbij de lokale gemeenschap. Het is een programma dat de omgeving kleurt en verrijkt. In totaal nemen in het schooljaar 2017-2018 zo’n 42.000 leerlingen van 216 basisscholen in 15 Utrechtse gemeenten deel aan het Cultuurprogramma.

Meer lezen over het Cultuurprogramma? Bea Ros schreef het artikel ‘10 jaar Cultuurprogramma verrassend dichtbij‘, over de succesvolle bouwstenen van dit unieke programma.

Dit bericht is geplaatst op 19 januari 2018.