Doe mee met NL Doet op 20 en 21 maart

Doe in 2015 mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert samen met verschillende partners ook leuke locaties tijdens NLdoet. Hieronder staan de klussen waar je je nu al voor kunt kunt aanmelden op de NLDoet website.

Steenuilenkasten maken op boerderij
De steenuil is onze kleinste uil. In 40 jaar is het aantal steenuilen in Nederland sterk afgenomen. Om de steenuil een handje te helpen kunt u onder leiding van een steenuilenexpert op boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik steenuilenkasten maken.

Historische tuin opknappen
Landgoed Remmerstein is van oudsher een ridderhofstede, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 15de eeuw. Op deze bijzondere plek kunt u meehelpen met borders opschonen, struiken aanplanten, onkruid verwijderen en schoffelen. In de lunchpauze is er een leuke rondleiding over dit prachtige landgoed, waarvan de omliggende tuin normaal gesproken niet toegankelijk is.

Droomtuin verwezenlijken
In Zeist kunt u samen met jonge mensen van een woongroep en de bewoners van Seniorenflat De Grift een droommoestuin aanleggen. Dit bewonersinitiatief in het kader van Stadslandbouw Zeist ondersteunen wij vanuit het project Lekker Landschap.

Hieronder staan ook nog twee leuke locaties waar je aan de slag kunt.

Landgoed Zuylestein - Leersum
Op landgoed Zuylestein zijn op beide dagen allerlei leuke klussen, o.a. greppels opschonen, latten voor leifruit maken en beuken uitsteken, waar je je voor kunt inschrijven. 


Hoogstambrigade - Driebergen
De Hoogstambrigade Kromme Rijn gaat bij Kasteel Sterkenburg in Driebergen de hoogstamboomgaard snoeien. Grijp je kans en doe mee op deze geweldig mooie locatie.

Kijk hier voor meer informatie. En zoek op plaats. 

Dit bericht is geplaatst op 5 maart 2015.