Een prachtig resultaat: 16 coördinatoren landschapsbeheer opgeleid

De nieuwe basiscursus voor coördinatoren landschapsbeheer heeft 16 goed opgeleide coördinatoren landschapsbeheer opgeleverd. Deze winter begon Landschap Erfgoed Utrecht met deze succesvolle  cursus. Vrijwillige coördinatoren spelen een centrale rol in de begeleiding van de lokale landschaps- en natuurgroepen. In de provincie Utrecht zijn meer dan 45 lokale landschaps- en natuurgroepen actief. Goed opgeleide vrijwillige coördinatoren zijn daarbij onmisbaar!


Interessante cursusinhoud

De cursus is ontwikkeld om de (nieuwe) coördinatoren een goede basis mee te geven en bestond uit twee avonden en één praktijkdag. Medewerkers van Landschap Erfgoed Utrecht leerden de coördinatoren over alles wat er komt kijken bij goed coördinatorschap. Van het organiseren van een veilige werkdag, verzekeringen en aansprakelijkheid tot publiciteit en het vinden en binden van vrijwiligers.

Heb jij ook interesse?
Ben jij vrijwilliger bij een lokale vrijwilligersgroep landschapsbeheer en wil jij ook meehelpen bij de coördinatie van jouw groep? Volg dan dit najaar de basiscursus voor coördinatoren landschapsbeheer!

Dit bericht is geplaatst op 19 februari 2015.