Ga aan de slag op mooie locaties in de provincie

Voor Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht enthousiaste vrijwilligers die een onmisbare bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van het landschap. Voor de ploeg die op donderdag op Landgoed De Laan aan de slag gaat zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. En ook voor de ploeg die op vrijdag in de buurt van Amersfoort, Leusden en het Langbroekerweteringgebied is er plek voor nieuwe mensen. Kennis van landschapsbeheer is niet nodig. Wél enthousiasme, spierkracht en beschikbaarheid op donderdag of vrijdag.

Een landschapsbeheerploeg bestaat uit een ploegbegeleider die met gemiddeld 5 vrijwilligers het werk uitvoert. Het werk is erg divers en bestaat uit klussen als onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, wilgen knotten, het maaien en schonen van poelen, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, onderhoud van lanen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Je leert veel over het beheer en onderhoud van het landschap en je komt daarbij regelmatig op bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn.

Van jou, als vrijwilliger, wordt verwacht dat je bij voorkeur wekelijks op donderdag of vrijdag beschikbaar bent. Je maakt onderdeel uit van een team enthousiaste mensen en doet zeer afwisselend werk op prachtige plekken. Dus wil je jouw spieren aan het werk zetten en het landschap onderhouden? Meld je dan snel aan.

Heb je interesse en wil je meer weten? Meld je dan aan via tel 030 220 55 34 of vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl. Kijk voor meer informatie over de vacature op donderdag bij Landgoed De Laan en vrijdag in de omgeving van Amersfoort, Leusden en het Langbroekerweteringgebied.

 

Dit bericht is geplaatst op 24 januari 2019.